... Krůtí holaňďani ...

napsala - 18:21


Mleté řízky se sýrem, extra šťavnaté, obalené ve strouhance, podávané s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Rychlá jednoduchá klasika, běžně dělaná z vepřového masa.U nás je oblíbené leda Prasátko Pepa v televizi, tak jsem vepřové nahradila krůtím a místo trojobalu dala jen strouhanku ...

500g mleté krůtí maso
200g strouhaného sýra (dávám goudu nebo ementál)
100ml mléka
koření dle chuti (já dávám Farmářský burger od Vitany)
strouhanka na obalení

Do mísy dáme maso, mléko, nastrouhaný sýr a koření. Směs dobře promícháme, přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice. Ale pokud opravdu spěcháte, stačí odležet alespoň 5 minut. Z odleželé směsi děláme placičky, které obalíme ve strouhance. Obalené holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji nebo na sádle dozlatova (já nejraději používám ghí máslo). Nesmažíme příliš zprudka,aby se řízky stihly propéct, ale strouhanka nebyla spálená. Usmažené řízky necháme okapat na papírových utěrkách.

0 komentářů