... Tvarohové řezy s jablky a drobenkou ...

napsala - června 10, 2019


Brouzdala jsem internetem a hledala inspiraci na něco chutného s tvarohem a jablky. Našla jsem cheesecake řezy s jablky alá štrůdl. Recept jsem si upravila do svěžejší odlehčené verze, ale konzistencí je velmi jemný, vláčný a cheesecaku podobný. V kombinaci s karamelem a jablky se skořicí budete mít nebe v puse. Vyzkoušejte a uvidíte ...

200g karamelových sušenek (Lotus)
100g ovesných vloček
100g másla

500g polotučného tvarohu (2 vaničky)
250g mascarpone
250g zakysané smetany
4 vejce
50g vanilkového cukru
* vše o pokojové teplotě

2-3 jablka (cca 300g očištěné dužiny)
třtinový cukr dle chuti a kyselosti jablek
1-2 lžičky skořice

Předehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 20x30cm vyložíme pečícím papírem. Sušenky a ovesné vločky společně rozmixujeme do jemna. Smícháme s rozpuštěným máslem. Cca 100g si dáme stranou, zbytek utlačíme na dno plechu. Korpus pečeme 8-10min. Mezitím si připravíme náplň. Vše, kromě vajec, dáme do větší mísy a vyšleháme do hladkého krému. Nakonec jemně ale důkladně vmícháme vejce. Jablka pokrájíme na malé kostičky, smícháme s cukrem a skořicí. Pokud jsou hodně šťavnatá, přidejte k nim 10g kukuřičného škrobu. Náplň nalijeme na upečený korpus, na vrch rozprostřeme jablka a posypeme drobenkou (korpus, který jsme si dali na začátku stranou). Stáhneme troubu na 160°C, na dno dáme pekáček s vodou a pečeme cca 30-40min. Poté necháme vychladnout a dáme nejlépe přes noc do lednice. Poté teprve vyndáme z formy a servírujeme.

* Výborně chutná politý slaným karamelem. Recept na domácí karamel mám na svém ,,cukrářském" webu ->

0 komentářů