... Salisburské kuličky ...

napsala - června 19, 2019


Masové kuličky s houbovou omáčkou vařené v pomalém hrnci. Recept jsem objevila na netu a trochu si ho upravila. Nejlepší je s květákovou nebo bramborovou kaší ...

2 lžíce ghí másla
cca 200g nakrájené cibule
1 lžíce hořčice
250g žampionů
400ml vývaru
500g mletého hovězího masa (někdy dělám půl na půl s krůtím)
50g panko strouhanky
80ml mléka
1 vejce
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 lžíce koření na mleté maso
1 lžička houbového koření

V míse smícháme maso, strouhanku, mléko, vejce, protlak, worcester a koření. Vytvarujeme kuličky (vyšlo mi jich 24ks po cca 30g). V hrnci rozpálíme máslo a orestujeme nakrájenou cibuli se žampiony. Jakmile začnou zlátnout, přidáme hořčici, vývar a kuličky. Vaříme 3-4hod na stupeň ,,low".

* Pokud nemáte pomalý hrnec, jehož nádoba se může použít i na sporáku, tak cibulku se žampiony orestujte na pánvi a poté ji přendejte do pomalého hrnce.

0 komentářů