... Raffaello buchta ...

napsala - června 21, 2019


Legendární hrníčková buchta, kterou zná snad každý. Je krásně vláčná a plná kokosu. Opět jsem si recept trochu překopala a vůbec mu to neuškodilo, ba naopak. Buchta je velmi snadná, rychlá na přípravu, vzhledově obyčená, ale ta chuť ...

300g mléka
60g kokosového oleje
100g třtinového cukru
20g vanilkového cukru
3 vejce
1/2 lžičky mandlového aroma
60g kokosové mouky
60g mandlové mouky
120g rýžové mouky
1 kypřící prášek do pečiva
60g kokosu na posypání

100ml mléka
50g bílé čokolády

Ve větší míse smícháme mléko, rozpuštěný olej, cukr, vejce, aroma a všechny tři mouky. Není třeba šlehat, stačí jen metličkou. Necháme cca 15min odpočinout, mouka mezitím trochu nabobtná a chová se potom během pečení trochu jinak než kdybychom pekli hned. Rozehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 20x30cm vyložíme pečícím papírem. Do odleženého těsta vmícháme kypřící prášek a vylijeme na plech. Posypeme kokosem, vložíme do trouby, snížíme teplotu na 160°C a pečeme přibližně 45min. Ihned po vytažení z trouby celý povrch polijeme čokoládovou polevou (čokoláda rozpuštěná v mléku). Necháme vychladout a můžeme servírovat.

0 komentářů