... Kefírová buchta s ovesnou moukou ...

napsala - 17:58


Notoricky známá věc. Většina ji zná ze svého dětství, když tuto rychlou a vláčnou buchtu pekly naše babičky a maminky. Já jsem si vzala osvědčený tradiční recept a předělala ho do přirozeně bezlepkové varianty a všem chutnala ještě více než ta klasická ...

250g kefíru
250ml vody
200g třtinového cukru
120g oleje
2 vejce
120g hladké mouky
120g ovesné mouky
50g kakaa
10g jedlé sody
5g kypřícího prášku

Ve větší míse smícháme kefír, vodu, cukr, olej a vejce. Není třeba šlehat, stačí jen metličkou. Přidáme prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem. Rozehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 30x25cm vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme přibližně 40 minut. Necháme vychladnout, polijeme hořkou čokoládou a posypeme kokosem nebo mandlemi.

0 komentářů