... Kefírová buchta ...

napsala - června 15, 2019


Notoricky známá věc. Většina ji zná ze svého dětství, když tuto rychlou a vláčnou buchtu pekly naše babičky a maminky. Já jsem si vzala osvědčený tradiční recept a předělala ho do přirozeně bezlepkové varianty a všem chutnala ještě více než ta klasická ...

360g kefíru
100g třtinového cukru
20g vanilkového cukru
3 vejce
1 lžíce rumu
60g kokosové mouky
60g mandlové mouky
60g rýžové mouky
30g kakaa
1 kypřící prášek do pečiva

Ve větší míse smícháme kefír, cukr, vejce, rum a všechny tři mouky. Není třeba šlehat, stačí jen metličkou. Necháme cca 15min odpočinout, mouka mezitím trochu nabobtná a chová se potom během pečení trochu jinak než kdybychom pekli hned. Rozehřejeme troubu na 180°C. Plech o velikosti 20x30cm vyložíme pečícím papírem. Do odleženého těsta vmícháme kakao a kypřící prášek. Vylijeme na plech, vložíme do trouby, snížíme teplotu na 160°C a pečeme přibližně 45min. Necháme vychladnout, polijeme hořkou čokoládou a posypeme kokosem nebo mandlemi.

0 komentářů